Új részletek a kisebbségi kormánypárt "gazdaságélénkítő" programjáról

Óbecse, 2015. május 15., péntek

A Vajdasági Magyarok Demokratikus Közösségének közleménye

Azaz most már érthető miért hallgatott róla a kisebbségi kormánypárt

A Vajdasági Magyarok Demokratikus Közössége nagy figyelemmel kísérte az elmúlt napok eseményeit, és azt állapította meg, hogy a "gazdaságélénkítő" program kapcsán nyílvánosan feltett kérdéseinkre nem kaptunk érdemleges válaszokat a kisebbségi kormánypárt illetékeseitől. Sajnos közösségünk is válaszok helyett, csak hallgatást és figyelemelterelő műveleteket kapott. Ezért a Vajdasági Magyarok Demokratikus Közössége kiemelt érdeklődéssel fogadta azt a cikket amit a napokban közöltek egyes magyarországi és vajdasági magyar sajtóházak. A cikkből végre megtudhattuk mit is tartalmaz a "Vajdasági magyar közösségek terület-és gazdaságfejlesztési stratégia", illetve azt is, hogy : " az egész program költségvetése nagyjából 102 millió euró (30 milliárd forint), amelyet a magyar állami költségvetés áll. Ebből kiderül, hogy a 11 milliárdos kedvezményes hitelprogram mellett a következő öt évben legalább 12 millió euró (3 milliárd forint) vissza nem térítendő támogatást osztanak ki délvidéki vállalkozások között. Még ennél is nagyobb összeg, 46 millió euró (13 milliárd forint) szerepel a rejtélyes "részben hitelek, részben vissza nem térítendő támogatások" megnevezés alatt. "

Ezen részletek tudatában, most már érthető miért hallgattak a kisebbségi kormánypárt illetékesei. Hiszen a lista, és a listában szereplő összegek csak töredéke annak amit anyaországunk szánt a délvidéki magyarság gazdasági felzárkóztatására.

A Vajdasági Magyarok Demokratikus Közössége egyetért a támogatások céljával és üdvözli a program elindítását, azonban az eddigi tapasztalatok arra intenek bennünket, hogy feltegyük azt a kérdést: vajon valóban azokhoz fog-e eljutni a 102 millió euró közpénz, akiknek valóban szükségük volna a segítségre saját kisvállalkozásuk elindítására, vagy életben tartására, új munkahelyek létesítésére? Vagy netán az új, pártklientúrá soraiból feltörő nábobok pénztárcájába kerül?

Hivatkozás:

1. http://alfahir.hu/30_milliardnyi_kozpenzt_kolthetnek_el_pasztorek

2. http://alfahir.hu/sites/default/files/kepek/final_fejlesztesi_strategia_20141227hosszu_akct_2.pdf

3. http://delhir.info/cimlap/friss-hireink/40387-2015-05-14-09-51-56

--
Köszönjük, hogy elolvasta a VMDK HíRMONDÓT!

VMDK - TV

BELÉPÉSI NYILATKOZAT

Hívjon bennünket

My status

Hírlevél