DZVM i DSVM o izbornoj koaliciji

06. januar 2016. | 15:59 → 23:13 | Izvor: RTV (Nenad Jovićević)


Foto: Nenad Jovićević

BEČEJ - Predstavnici Demokratske zajednice vojvođanskih Mađara i Demokratske stranke vojvođanskih Mađara započeli su u Bečeju koalicione pregovore za predstojeće izbore. Iako pozvani, sastanku nisu prisustvovali predstavnici Saveza vojvođanskih Mađara. ...

Za predsednika DZVM-a Arona Čonku, koji je bio domaćin kolegi iz DSVM-a Beli Čorbi, sastanak je bio uspešan iako je, kako kaže, još rano za konačne dogovore.

"Razgovarali smo o temama koje bi mogle u nekom dužem roku da utiču na položaj mađarske zajednice u Vojvodini. Isto tako razgovarali smo izradi posebnog akcionog plana za nacionalne manjine. Smatramo da postoji potreba promene Ustava Republike Srbije. I, naravno, pričali smo položaju Vojvodine unutar Srbije i njene autonomije", kaže Aron Čonka.

Sastanak je uspešnim ocenio i Bela Čorba bez obzira na odsustvo predstavnika SVM-a.

"Šteta što Ištvan Pastor ili neko od njegovih predstavnika nije bio prisutan. Bitno je da je napravljen prvi korak a razgovre ćemo gospodin Čonka i ja nastaviti", dodao je predsednik DSVM-a Bela Čorba.

DZVM i DSVM su u prošlosti već formirali predizbornu koaliciju koja je, kaže Čorba, postigla uspeh na izborima 2008. godine, što je još jedan razlog za optimizam.

VMDK - TV

BELÉPÉSI NYILATKOZAT

Hívjon bennünket

My status

Hírlevél