DZVM: Ako im dozvolimo, SVM će preuzeti i mađarske programe RTV!

30. septembar 2015. [18:11]

DZVM: Ako im dozvolimo, SVM će preuzeti i mađarske programe RTV!
Demokratska zajednica vojvođanskih Mađara (DZVM/VMDK) smatra da „aktuelna mađarska vladajuća stranka" (Savez vojvođanskih Mađara – prim.prev.) čini sve da pokori mađarske medije u Vojvodini i da pri tome ponižava novinare.

„Koristeći proces privatizacije medija uništavaju ili ukidaju lokalne i regionalne radio-stanice i televizije. Eventualno ponude poslušnim novinarima prelazak u partijski medij RTV Panon, koji je srastao sa sedištem partije" – stoji u saopštenju DZVM koje prenosi „Vajdašag ma".

Stranka koju vodi Aron Čonka (Csonka Áron) naglašava da SVM „upravlja svojim dnevnim listom, nedeljnikom, televizijom i radijom" i to „od novca poreskih obveznika iz Mađarske" i da radi ostvarivanja svojih ciljeva kao sredstvo koristi Mađarski nacionalni savet.

DZVM napominje da visoko pozicionirani političari SVM (koji se u saopštenju naziva „savezom korupcijske liste") hoće da uvere Mađare u to da je za sve kriva beogradska vlast, a da su pri tom „podmuklo šćućureni i aktivni" članovi te iste vlasti i „saučesnici u zajedničkom vladanju".

U saopštenju se tvrdi da postoje dva pravno moguća rešenja za spas mađarske redakcije Radija Subotice koja postoji više od 40 godina, ali da su obe sprečili predstavnici SVM-a na sednici MNS.

DZVM smatra da je preostalo još samo da SVM preuzme direktnu kontrolu i nad "mađarskim programima RTV Novi Sad" (RTV Vojvodine - prim. prev.). „Ako im dopustimo, uradiće i to!" – stoji u saopštenju Predsedništva Demokratske zajednice vojvođanskih Mađara.

Izvor: Vajdaság Ma

VMDK - TV

BELÉPÉSI NYILATKOZAT

Hívjon bennünket

My status

Hírlevél