Чонка: Шта су се договорили?

24.04.14

Демократска заједница војвођанских Мађара затражила је од Савеза војвођанских Мађара да упозна јавност са садржајем програма који је прихваћен од стране Српске напредне странке приликом преговора о уласку СВМ-а у владу,имајући у виду да је изборни програм СВМ-а садржао 12 страница, а на преговоре о влади однет је документ од 6-7 страница.

Председник ДЗВМ-а Арон Чонка изјавио је да је јавност заинтересована за садржај тог токумента, посебно што ће реализација најављеног отпуштања радника из јавног сектора довести до повећања незапослености, социјалних тензија и смањења животног стандарда. Из тих разлога мађарска јавност није заинтересована за позиције које ће СВМ прихватити у владајућој коалицији, већ за остваривање обећаног програма - изјавио је Чонка.

Прихватањем Нацрта статута Војводине такође ће доћи до даљих ограничења аутономије и ако се усвоји такав Статут, који је састављен само на основу налога Уставног суда, то ће довести до даљег смањења могућности Војводине и "ово немило стање ће остати забетонирано" на дужи период – објаснио је Арон Чонка.


Forrás: Dnevnik

 

 

VMDK - TV

BELÉPÉSI NYILATKOZAT

Hívjon bennünket

My status

Hírlevél