Mennyire pártatlan a magyarországi gazdasági támogatások szétosztása?

2016. február 19.

A VMDK Hírmondó III.évf. 05.sz. 2016.02.19. kiadásában már érintettük a magyarországi gazdasági támogatások témakörét. Most folytatjuk!

A Hírmondó mostani számában, aktualitása miatt ismételten közölni fogjuk a Vajdasági Magyarok Demokratikus Közössége február eleji közleményét (magyar és szerb nyelven is).

A Hírmondó végén megjelenítünk egy linket, amely tőlünk független publicistától származik. Nem feltétlenül tükrözi a Vajdasági Magyarok Demokratikus Közösségének véleményét, álláspontját. Érdekes adatokat, témaköröket feszeget. Jó olvasást kívánunk!

 

KÖZLEMÉNY 

A Vajdasági Magyarok Demokratikus Közössége (VMDK) támogatja a magyar kormány erőfeszítéseit a vajdasági magyarok gazdasági megerősítését célzó program  kapcsán. Ezért nem tudjuk támogatni a Vajdasági Magyar Szövetség felelőtlen és a szűk pártérdekeit  szolgáló magatartást amivel veszélyezteti a program megvalósulását.

A Vajdasági Magyarok Demokratikus Közössége tisztában van azzal, hogy Pásztor István pártja a soron következő köztársasági, tartományi és önkormányzati választások előtt nem tud semmilyen eredményt felmutatni a köztársasági kormányban való részvétel hozadékaként, és ezért most görcsösen olyan témakörök után keresgél amit felhasználhat  választási kampányuk során.

A Vajdasági Magyarok Demokratikus Közössége szerint Pásztor István kijelentését követően  a honi médiumokban és a szerbiai Köztársasági Korrupciós Ügynökség előtt, mi szerint pártja nem fog részt venni a magyar kormány 160 millió euró értékű gazdasági támogatás szétosztásában, politikailag felelőtlen és etikailag is aggályos a fent említett program tematizálása a párt választási kampányában.

A Vajdasági Magyarok Demokratikus Közössége emlékeztetni szeretné a közvéleményt Pásztor István azon nyilatkozatára mi szerint a magyarországi támogatások pályázatok útján történő kiosztása átlátható és pártszínezet nélküli lesz.

Ezért követeljük Pásztor Istvántól, hogy a nyilvánosság előtt magyarázza el hogyan lehetséges az, hogy a gazdasági támogatásokat disztribuáló  "Prosperitati" alapítvány alapítói, az alapítvány igazgató bizottság tagjai, valamint az alapítvány terepi munkatársai mind a kisebbségi kormánypárt tagja, illetve a párthoz köthető személyek köréből való?

Hogyan lehetséges az, hogy az alapítvány ügyvezető igazgatója ifj. Juhász Bálint egy személyben a tartományi gazdasági titkárság titkár helyettese is? Esetében nincs-e  szó  érdekütközésről?

A Vajdasági Magyarok Demokratikus Közössége felhívást intéz a vajdasági magyar közösség minden tagjához, hogy a fent említett ellentmondások ellenére minél nagyobb számban vegyenek részt a már kiírt pályázati felhívásokon.

Egyben értesítjük őket, hogy a pályázatokon való részvétel  ingyenes, ahogyan a kísérő dokumentumok is. A felhívások szövegét, valamint minden szükséges dokumentum megtalálható a www.prosperitati.rs honlapon.

A pályázni kívánóknak felhívjuk a figyelmét, hogy ne dőljenek be olyan egyéneknek akik egy bizonyos  párt köreiből érkeznek és anyagi ellenszolgáltatás fejében a pályázáshoz "segítséget" kínálnak.

A VMDK sajtószolgálata

Óbecse, 2016. február 05.

SRPSKI http://vmdk.org.rs/hirek/583-saopstenje-za-stampu

 

Stephen Bozhen (Bózsó István)

A PROSPERÁLÓK 

http://hu.autonomija.info/stephen-bozhen-a-prosperalok/

SRPSKI http://www.autonomija.info/istvan-bozo-prosperitati-ili-kada-partija-deli-novac.html

VMDK - TV

BELÉPÉSI NYILATKOZAT

Hívjon bennünket

My status

Hírlevél