Követeljük a Magyar Nemzeti Tanács rendkívüli ülésének összehívását

2015. október 22.

Az MNT elnökétől és a MNT Tájékoztatási Bizottság elnökétől követeljük a MNT rendkívüli ülésének összehívását a Magyar Szóban kialakult helyzet miatt.
A főszerkesztőnek és a TJGYT elnökének mennie kell!

Magyar Nemzeti Tanács
Ago Mamužić utca 11/II
24000 Szabadka
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Kelt: 2015. 10. 22.

MNT Elnöke
Hajnal Jenő Úr

Tisztelt Elnök Úr!
A Vajdasági Magyarok Demokratikus Közössége felszólítja Önt, azaz a Magyar Nemzeti Tanács elnökét, hogy azonnali hatállyal hívja össze a Magyar Nemzeti Tanács rendkívüli ülését és számoljon be a választott képviselőknek a Magyar Szóban kialakult helyzetről.

Ugyanakkor követeljük, hogy a napilap művelődési rovata szerkesztőjének leváltásával okozott erkölcsi kár és szakmai vétség miatt egyrészt tűzze napirendre a Magyar Szó főszerkesztője, Varjú Márta eddigi tevékenységének megvitatását, illetve a felmentéséről szóló határozatot, másrészt pedig a Magyar Szó Taggyűlési Jogokat Gyakorló Testület (TJGY) elnökének haladéktalan menesztését az illető testület tagjaira végzett nyomásgyakorlás miatt.
A VMDK elnöksége

Az MNT Tájékoztatási Bizottságának
MNT Tájékoztatási Bizottság Elnöke
Németh Ernő Úr
Tisztelt Elnök Úr!
A Vajdasági Magyarok Demokratikus Közössége felszólítja Önt, azaz a Magyar Nemzeti Tanács Tájékoztatási Bizottságának elnökét, hogy azonnali hatállyal hívja össze a Magyar Nemzeti Tanács Tájékoztatási Bizottságának rendkívüli ülését és foglaljon állást a Magyar Szóban kialakult helyzet kapcsán.
Továbbá követeljük, hogy tűzze napirendre a Magyar Szó főszerkesztője, Varjú Márta tevékenységének megvitatását, illetve javasolja annak menesztését a Magyar Szó főszerkesztői posztjáról , hiszen súlyos szakmai és megbocsájthatatlan erkölcsi hibát vétett a napilap művelődési rovata szerkesztőjének leváltásával. Ugyanakkor követeljük, hogy kezdeményezze a Magyar Szó Taggyűlési Jogokat Gyakorló Testület (TJGYT) elnökének leváltását a testület tagjaira végzett nyomásgyakorlás miatt.

A VMDK elnöksége

VMDK - TV

BELÉPÉSI NYILATKOZAT

Hívjon bennünket

My status

Hírlevél