Váltásra van szükség!

2015. július 28.

Lesz-e kijózanodás? Mire jó a mutyilistás párt menesztett alelnökének kinyilatkoztatása? Váltásra van szükség! Második rész

Hírmondónk előző részében (részleges) választ kaptunk arra a kérdésre miért is tart közösségünk a közöny és az érdektelenség felé. Második (a témában utolsó) részében a mutyilistás párt menesztett alelnökének politikai "eredmények" alatti felsorolását elemezzük.

Másfél évvel ezelőtt közzétettünk egy részletes elemzést a kisebbségi kormánypárt és a haladó párt közötti koalíciós szerződésről. Természetesen, a délvidéki magyar lakájmédia nem adott teret véleményünk ismertetésére.
Ennek ellenére, mi a VMDK-ban már akkor elmondtuk: a jelenlegi szerbiai vezetésnek se tudása, se kapacitása nincsen a szükséges reformok véghezviteléhez.

Ahogyan azt is amit most a kisebbségi kormánypárt menesztett alelnöke közvetett vagy közvetlen úton megerősített. Nevezetesen :

 • A "kormányzati felelősség vállalása" semmi jót nem hozott közösségünk egészének. Egyéneknek, érdekcsoportoknak, igen.
 • A haladókkal kötött paktumból szinte semmi sem teljesült.
 • A kormányzati szerep miatt megszavazták a bérek, nyugdíjak csökkentését, a munkások kizsákmányolását és gyors elbocsájtásukat biztosító új munkatörvényt.
 • Támogatták az oktatásban, egészségügyben, közigazgatásban, állami szektorban dolgozók tömeges elbocsájtását.
 • A koalíciós "béke" miatt megszavazták a Vajdaság autonómiáját csökkentő új vajdasági statútumot.
 • Megszavazták az idei köztársasági költségvetést úgy, hogy az nem tartalmazta a Vajdaságnak járó, alkotmányilag szavatolt hét százalékot.
 • Nem ellenezték a mezőgazdasági támogatások csökkentését.
 • Támogatták a vajdasági termőföld arab és más külföldi állampolgárok kezére kerülését.
 • Hozzájárultak a vagyon-visszaszármaztatás és a kollektív bűnösség méltánytalan kezeléséhez.
 • A Vajdaság hagyományos jelképei körül kialakult politikai játék után világosan látható milyen érdekeltséget képviselnek.
 • A "kulturális autonómia" folyamatosan hanyatlik. A Nemzeti Tanácsokról szóló törvény érdemi módosítása még várat magára.
 • Államtitkáraikon keresztül egy magyar ügyet sem oldottak meg.

Azonban a menesztett alelnöktől egy újdonságot is megtudhattunk. Ugyanis, állítása szerint pártja még a jelenlegi tartományi kormány megbuktatására is kísérletet tett. Ezzel megerősítést nyert a VMDK azon észrevételezése is, hogy a haladókkal kötött paktum része volt a vajdasági kormány megbuktatása.

Tehát, a közzétett koalíciós szerződés hamis volt, ami a délvidéki magyarság ismételt félrevezetéséhez vezetett.

Mi a kiút?

A VMDK az előállt helyzetre csak egyetlen gyógyírt tud: a botránymentes politizálást, egyenes beszédet, következetes kiállást. Váltásra van szükség.

Jelen helyzetben, értékelvén a vajdasági magyar politikai színteret, talán egyedül a VMDK-nak van meg az a politikai ereje, szervezettsége, tapasztalata, hogy maga köré gyűjtse mindazokat az egyéneket, civil szervezeteket, polgári egyesületeket, politikai pártokat, akiknek elegük van az önsorvasztásból, és abból az élősködésből és zsarnokságból, amely eluralkodott közösségünkben, mert vissza kell állítanunk az egyensúlyt közösségünk életében.

VMDK - TV

BELÉPÉSI NYILATKOZAT

Hívjon bennünket

My status

Hírlevél