Táblarongálás Bocsárnál

2020. szeptember 16.

A Vajdasági Magyarok Demokratikus Közössége (VMDK) a legerélyesebben elítéli Bocsár település magyar nyelvű feliratának megrongálását. Követeljük a rendőrségtől és az ügyészségtől vizsgálják ki az esetet, kerítsék kézre az elkövetőket és példás büntetésben részesítsék őket.

 

 

Mint ismeretes a napokban Antalfalva, Cserépalja tábláit rongálták meg, majd ezt követően ismeretlen tettesek megrongálták Kosztolányi Dezső szabadkai mellszobrát.

Mindezt összegezvén, számunkra ez az esemény sorozat arra utal, hogy a mesterséges "soha jobb viszonyok" harsogása alatt a továbbiakban is olyan erők húzódnak meg, amelyek a vajdasági magyarság kirekesztésén, megfélemlítésén fáradoznak.

A VMDK számára ez elfogadhatatlan és minden jogi / politikai lépést megteszünk az ilyen esetek felszámolására. Tisztelettel  megkérünk minden polgárt a továbbiakban is jelezze a VMDK-nak ha ilyen vagy hasonló jogsértő esetekkel találkoznak.  

Felháborodott polgárok jelezték a Vajdasági Magyarok Demokratikus Közössége (VMDK) felé ismételt településtábla rongálás történt Bánátban. Ezúttal Bocsár magyar nyelvű felirata lett átfestve ismeretlen tettesek részéről. 

VMDK - TV

BELÉPÉSI NYILATKOZAT

Hívjon bennünket

My status

Hírlevél