BLAMAŽA NELEGITIMNE SENĆANSKE VLASTI

12. septembar 2020.

 

Kao što je poznato, nakon nelegitimnih izbora, posle dugotrajnog iščekivanja i odugovlačenja, opštinska vlast je pala u ruke koalicije SVM-SNS. Već je na konstitutivnoj sednici bilo moguće primetiti da će ovo biti početak jedne ne tako slavne ere, naime, na osnovu predloženih personalnih rešenja, teško je bilo ustanoviti ko ima lošije kadrove: originalni naprednjaci ili njihova mađarska sekcija. Da od lošeg uvek ima gore, mogli smo se uveriti na Dan opštine Senta, naime, od dvadeset i devet odbornika Skupštine opštine, na svečanoj sednici 11. septembra na kojoj su dodeljena ovogodišnja javna priznanja, pojavilo se svega njih trinaestoro. Nijedan odbornik Srpske napredne stranke nije prisustvovao zasedanju, a ni odbornička grupa Saveza vojvođanskih Mađara nije bila u punom sastavu, od trinaest odbornika bilo je prisutno devetoro. Kvorum su obezbedili igrači sa rezervne klupe, odbornici „Građanskog pokreta za Sentu” i „Zajedno za bolju Sentu”.

Na svečanosti polaganja venaca kod spomen-obeležja Senćanske bitke odziv je takođe bio mršav, te je blamaža nelegitimne vlasti bila još veća.

Ovim su već u startu dokazali svoju nesposobnost i političku nezrelost. A građani Sente mogu samo da se uhvate za glavu, jer šta od predstavnika ovakve vlasti mogu očekivati u budućnosti, ako nisu u stanju da na dostojan način organizuju ni jednu svečanu sednicu? Jedino rešenje trenutne situacije je odlazak nelegitimne vlasti i imenovanje novih funkcionera izabranih na poštenim izborima.

 

Narodna stranka Senta

Demokratska zajednica vojvođanskih Mađara Senta

Senta protiv diktature

 

 

VMDK - TV

BELÉPÉSI NYILATKOZAT

Hívjon bennünket

My status

Hírlevél