Da li je to odlazeći predsednik pokrajinske vlade prozvao predsednika opštine Ada Zoltana Bilickog zbog pronevere sredstava?

Pre dva dana (2.09.2020. godine) odlazeći predsednik pokrajinske vlade Igor Mirović je posetio radove na mostu u opštini Ada  i tom prilikom izjavio:

"Ovo jе jеdan od nеzavršеnih i pronеvеrеnih projеkata bivšе pokrajinskе administracijе kojе smo naslеdili. Ovdе ćеmo izgraditi i rеkonstruisati pristupnе saobraćajnicе, ali i izvеsti radovе na mostu koji stoji nеdovršеn od 2010. godinе. Očеkujеm da ćе do kraja novеmbra ovaj most biti u funkciji.”

Neki bi rekli da ova izjava nije ništa neobično jer je to manir stranke kojoj pripada. Samo što je tu izjavu dao u prisustvu predsednika opštine Ada Zoltana Bilickog koji je bio direktno umešan u sve zakulisane radnje oko mosta na reci Tisi u vreme kuđene prošle pokrajinske administracije.  

Kao što je to poznato, nakon preuzimanja vlasti od  strane SNS-a na republičkom nivou Zoltana Bilickog su za katolički Božić 2015. godine kao kadra DS-a u akciji „Rezač” uhapsili upravo zbog pronevere sredstava za građenje pomenutog mosta, zajedno sa bivšim predsednikom opštine Ada Irmenji Ferencom.

Nakon mesec dana Bilicki napušta  DS i prelazi u SNS. Nakon toga u javnosti – do dana današnjeg - nema nikakvih vesti o tome kakav je bio sudski epilog tog hapšenja.

 

Zoltan Bilicki ponovo postaje predsednik opštine, a Ferenc Irmenji član opštinskog veća -  uz svesrdnu podršku SNS-a!

 

Uzimajući sve to u obzir, postavlja se pitanje da li je to odlazeći predsednik pokrajinske vlade govoreći o „nezavršenom i proneverenom projektu bivše pokrajinske administracije“ zapravo javno prozvao predsednika opštine Ada Zoltana Bilickog zbog izvršenih pronevera i najavio njegov politički odstrel?

Ili je to izjavio uz lagodan osećaj da je „žuti lopov“ kako su ga oni u to vreme zvali, sada na njihovoj strani, pa je bezbedno i populistički korisno upirati prstom u administraciju koje već odavno nema?

Bilo kako bilo, pozivamo gospodina Mirovića da se vrati u opštinu Ada i proveri sudbinu doma za učenike srednje škole na koji je potrošeno 35 miliona dinara iz pokrajinske kase (dodatnih 35 iz opštinske kase) za vreme prethodnog mandata Zoltana Bilickog, a koji ni jedan jedini dan nije korišćen u tu namenu već se sada taj objekat koristi kao hostel.

 

Pres služba Demokratske zajednice vojvođanskih Mađara (DZVM), Bečej,

04.09.2020.

VMDK - TV

BELÉPÉSI NYILATKOZAT

Hívjon bennünket

My status

Hírlevél