A jobb választási feltételekért küzdve!

A VMDK KÖZLEMÉNYE

A Vajdasági Magyarok Demokratikus Közösségének Tanácsa, 2019. szeptember 16-án, Óbecsén megtartott ülésén, áttekintette az aktuális politikai helyzetet és a következő álláspontokat fogadta el:

A politikai szervezetek közül elsőként a VMDK állapította meg, még 2018. október 10-én, az MNT- választások alkalmával, hogy Szerbiában nincsenek meg a legalapvetőbb politikai feltételek sem a szabad és demokratikus választások megtartásához.

Az önmagát „haladónak” nevező rezsim és csatlósai által teremtett feltételek és viszonyok közepette még álmodnunk sem lehet a demokráciáról, a demokratikus módon működő társadalmi intézményrendszerről!

Ilyen körülmények között a VMDK Tanácsa egyhangúlag a jövő évben esedékes választások bojkottálása mellett döntött.

A VMDK – a Szövetség Szerbiáért elnevezésű ellenzéki tömörülés tagjaként – a továbbiakban is azon szerbiai politikai erőkkel szeretne együttműködni, amelyek a demokrácia és a jogállamiság helyreállítását tartják legfontosabb feladatnak térségünkben.

Ettől függetlenül, a közösségünkön belüli párbeszéd újjászületése esetében, készek vagyunk egyenrangú partnerként tárgyalni minden olyan politikai és civil  szerveződéssel, amely a kisebbségi érdekvédelem és érdekérvényesítés terén őszinte szándékkal és nyílt sisakkal óhajt politizálni.

2019. szeptember 17.

 

VMDK - TV

BELÉPÉSI NYILATKOZAT

Hívjon bennünket

My status

Hírlevél