A HAMIS KIRAKAT ELLEN

Sikeres volt a bojkott! Az alapvető cél teljesítve!

 

Közösségünk számára is sikerült nyilvánvalóvá tennünk azt, hogy nagy bajok vannak a most megválasztott Magyar Nemzeti Tanács legitimitásával. 

Közelebbről szemügyre véve a választási eredmények számadatait, a Vajdasági Magyarok Demokratikus Közössége azt gondolja, hogy a választás bojkottálását szorgalmazó felhívása sikeres volt. A megdöbbentően alacsony részvételi arány, és a leadott szavazatok száma azt bizonyítja, hogy a külön választási névjegyzékben szereplő délvidéki magyarságnak megközelítőle kétharmada (82.000 ember) nem tartja legitimnek sem a kirakat autonómiáját, sem a nemzeti tanácsokról szóló rossz törvényt, hogy a kétes tisztaságú választást már ne is emlegessük! 

Választóink távolmaradásukkal lesújtó véleményt formáltak a látszólag pluralista választásról; a meghunyászkodó, a Szerb Haladó Pártnak alárendelt politikáról, a nemzeti érdekek mellőzéséről, a szakértelem hiányáról és a mindent behálózó, közösségi életet elfojtó politikai kartellről.

A gyanús körülmények között és a magyarság egyharmada által megválasztott MNT nem lehet a délvidéki magyarság legitim képviselője!

Ha a számok tükrében vizsgálódunk, a következőket állapíthatjuk meg: a 2014-es évhez viszonyítva, amikor 137 000 választásra jogosult személyt tartott számon a magyar választási névjegyzék és 40,6% volt a részvételi arány, most csak 129 000 személy volt jogosult a szavazásra és csupán 36% -os (?) részvételi aránnyal bonyolódott le a Magyar Nemzeti Tanács megválasztása.

2014-ben 56 000 szavazó járult az urnákhoz, 2018-ban már csak 47 000.

A Magyar Összefogásra (VMSZ) 2014-ben 46 000-en, most csupán 39 000-en szavaztak, ami 7 000-rel kevesebb szavazat megszerzését jelenti! Minden zsarolás, kényszerítés, ajándékosztás, Prosperitati pályázatokra való hivatkozás, választási napon történő sms-es zaklatás és aktivisták által elkövetett háborgatás, autóztatás ellenében! Mi még arról is kíváncsian érdeklődnénk: vajon hány haladó magyar szavazhatott az összefogásban kiteljesedő, a kormányzásban szövetséges pártja ál-civil listájára?

Most kérjünk magyarázatot a választások utolsó 3 órájában a választási részvétel 15-20%-os (megmagyarázhatatlannak tűnő!) ugrásszerű megnövekedésére, az otthon szavazók számára és a rengeteg érvénytelen szavazat számára?  Vagy a Köztársasági Választási Bizottság (RIK) egésznapos hallgatására a részvételi arány kapcsán? Vagy arra miért kellett a  teljes választási anyagot a városokból, községekből olyan  gyorsan elszállítani Belgrádba? Miért is kell(ene) Belgrádba utazni a választási anyagba való esetleges betekintésért?

Gondok voltak a szavazatszámlálás ellenőrzésével, a névjegyzékkel; sokan más nemzetiségű névjegyzékbe soroltattak be; sokan nem kaptak meghívót, melyekből viszont bőven jutott az elhunyt személyeknek is!

A VMDK emlékeztetni szeretne egyeseket arra a tényre, hogy az egypárt volt elnöke 55 000 szavazat megszerzése után távozott a közéletből.

A számok mentén meg kell említeni ,  hogy a kettes számú lista 7500 szavazatot szerzett ami még azoknak a szavazatoknak a felét sem érte el, amit két évvel ezelőtt, közös fellépésünk alkalmával szereztünk, a tartományi választásokon 2016-ban. Ami azt jelenti, hogy nincsen "új időszámítás" a délvidéki magyar politizálásban, nem velük és nem most kezdődik a "történelem".  Az MÖ listáját elhagyó 6 MNT-tag létszáma mára 5-re csökkent.

Ennek ellenére gratulálunk az önállóan megvalósított eredményekhez és szurkolunk nekik, hogy legalább olyan kitartóak, felkészültek és hatékonyak legyenek mint amilyen Tari István volt.  Ezzen az úton hajlandóak vagyunk megadni minden támogatást és segítséget.  A Vajdasági Magyarok Demokratikus Közössége a továbbiakban is számít rájuk a magyar ellenzéki erők együttműködése során, különös tekintettel a soron következő önkormányzati, tartományi, országos szintű választásokra.

Végezetűl, tegyünk említést arrról, hogy országszerte hatalmas gondok adódtak a nemzeti tanácsok megválasztásának levezetésében. A haladók és szövetségeseik szinte mindenhol átvették a nemzeti tanácsok irányítását. Virágozzék így, ősszel is, az EU-nak kialakított kisebbségi kirakat?

Kiadó: VMDK IRODA 

2018.11.08., Óbecse

 

 

VMDK - TV

BELÉPÉSI NYILATKOZAT

Hívjon bennünket

My status

Hírlevél