A környezetszennyezés mielőbbi megszüntetését szorgalmazza a VMDK és a Magyar Mozgalom Topolya és Bajsa területén

2017.09.08.

A témával kapcsolatban sajtótájékoztatót tartott Mengyán Pletikosić Ildikó, az MM topolyai önkormányzati képviselője valamint Csonka Áron a VMDK elnöke.

A Krivaja folyó szennyezése az elmúlt években elviselhetetlenné vált. Az MM és a VMDK önkormányzati frakciója a következő községi képviselő-testületi ülésen beadványban szorgalmazza, hogy a képviselő-testület kérje a 2015-ben meghozott kormányrendelet felülvizsgálatát, amely szerintük alkotmányellenes, azáltal, hogy 2025-ig szabott határt a szennyezőknek a szennyvíztisztítójuk kiépítésére – mondta Mengyán Pletikosić. Ildikó. Csonka Áron beszámolt arról, hogy a tartományi képviselőház 14. ülésén a tartományi illetékeseknek is felvetette a lég- és vízszennyezéssel kapcsolatos problémákat.

 

Csonka Áron, elnök, VMDK: „Összeláncolva az önkormányzati és a tartományi képviseletet az MM és a VMDK részéről felvetettük ezeket a problémákat ezeken a fórumokon, követelve azt, hogy konkrét lépéseket tegyenek a probléma megoldására és magyarázzák meg, hogy szerintük, hogyan történhet meg az, hogy továbbra is szennyezik a folyót büntetlenül és csak egy ilyen kormányrendelettel takaróznak, amely szerint 2025-ig kellene kiépíteni valamilyen szennyvíztisztító berendezést, és addig pedig az ő tolmácsolásuk szerint, akkor szabadon lehet szennyezni a környezetet, szennyezni a folyót.”

Forrás: Pannon RTV

VMDK - TV

BELÉPÉSI NYILATKOZAT

Hívjon bennünket

My status

Hírlevél