Bővült a tartományi képviselőház Alternatíva a Vajdaságért frakciója

2017. április 12. [13:20]

Új képviselőkkel bővült a tartományi képviselőház Alternatíva a Vajdaságért frakciója. Dr. Korhecz Tamás helyére Elvegyi Ákos, a Vajdasági Magyarok Demokratikus Közösségének politikusa került, valamint még két független képviselő is csatlakozott a csoporthoz.

Mint Csonka Áron fogalmazott, Elvegyi Ákos beiktatása a VMDK és a Magyar Mozgalom közös döntése volt.

- Azt szeretnénk, hogy a politikai téren minél hatékonyabbak legyünk, így az a döntés született, hogy egy tapasztalt politikust iktatunk be a tartományi képviselőházba. Ez a csere kihatással lesz a mi képviselő csoportunkra is, hiszen a csoport, amely öt tagot számlált, a ház szabály értelmében dr. Korhecz Tamás távozásával technikailag megszűnt. Elvegyi Ákos beiktatásával viszont a frakció gyakorlatilag újból indul. Nemcsak indul, hanem bővül is, hiszen olyan jelzéseket kaptunk, hogy képviselőcsoportunkhoz mostanára már Borislav Novaković is csatlakozik, valamint a múlt ülésen kilépett képviselő asszony, Zlata Đerić is, aki eddig a hatalmi koalícióban volt. Ennek értelmében a képviselő frakció öt helyett hét tagú lesz, és továbbra is azt a szándékunkat jelzi, hogy komoly ellenzéki erő szeretnénk lenni a tartományi parlamentben, egy olyan ernyő, amely összegyűjti a különböző módon és világmeglátása alapján működő politikai pártok képviselőit, akiknek egy céljuk van, hogy egy élhetőbb és demokratikusabb társadalmat építsünk fel, hogy kiharcoljuk azt, hogy a tartománynak minél nagyobb fennhatóságai legyenek, de felerősödve folytatni fogjuk a harcot a kisebbségi jogok megvalósításáért is – tette hozzá Csonka.

A frakciót ezentúl Jelena Balasević vezeti majd, míg a helyettese Csonka Áron lesz.

A képviselőcsoportnak hét tagja van: Jelena Balašević, Csonka Áron, Elvegyi Ákos, Amir Bislimi, Arsen Kurjački, Borislav Novaković és Zlata Đerić.

Ádám Csilla

Forrás: VajdaságMa

 

 

2017.04.12.   

Elvegyi Ákos veszi át Korhecz Tamás tartományi képviselői helyét

 

Elvegyi Ákos veszi át Korhecz Tamás megüresedett helyét az MM-VMDK-Alternatíva a Vajdaságért koalíció tartományi képviselőjeként, a VMDK és a Magyar Mozgalom közös döntése alapján – mondta el ma Újvidéken Csonka Áron, a VMDK elnöke.

Az Alternatíva a Vajdaségért képviselői csoport politikai téren minél hatékonyabban szeretne részt venni az üléseken, ezért egy tapasztalt politikust iktattak be a képviselőházba – emelte ki sajtótájékoztatóján a tartmányi képviselő. Ez azt jelenti, hogy nem lesz többé MM-es politikus tartományi képviselő.

Forrás:Pannon Rtv

 

 

ČONKA: OMBUDSMAN BI MORAO DA SE BAVI PROBLEMIMA U RTV-U, NACIONALNIM SAVETIMA I MANJINSKIM MEDIJIMA

 

12 Apr 2017 

U Izveštaju Pokrajinskog zaštitnika građana ignorisani događaji koji su obeležili prethodnu godinu

 

 

 

Pokrajinski poslanik Aron Čonka iz poslaničke grupe “Mađarski pokret – DZVM – Nova Srbija, alternativa za Vojvodinu” kritikovao je Izveštaj Pokrajinskog zaštitnika građana – ombudsmana za 2016. godinu, koji je na dnevnom redu današnje sednice Skupštine Vojvodine, navodeći da su iz njega izostali važni problemi koji su obeležili prethodnu godinu u pokrajini.

 

“Reč je o stanju u Radio televiziji Vojvodine zbog čega su ljudi protestovali na ulicama Novog Sada, zatim pitanje funkcionisanja Nacionalnih saveta, kao i problemi sa lokalnim manjinskim medijima koji su u prethodnom periodu prestali da postoje zbog privatizacije. Ne vidimo to u izveštaju Ombudsmana i smatramo da bi u narednom periodu on morao da se više bavi tim pitanjima”, istakao je Čonka.

 

On je u izjavi novinarima u Skupštini Vojvodine naveo i da se još uvek vodi spor oko toga da li će na Pravnom fakultetu u Novom Sadu biti dozvoljeno polaganje prijemnog ispita na mađarskom jeziku za studente kojima je taj jezik maternji, iako je reč zagarantovanom pravu.

 

Forrás: (Autonomija)

 

VMDK - TV

BELÉPÉSI NYILATKOZAT

Hívjon bennünket

My status

Hírlevél